ДО КРАЯ НА 2018 Г. ПЪТИЩАТА В СЕВЕРОЗАПАДА ЩЕ СА КАТО НОВИ

Публикувано на 04/12/2017 12:12
/ прегледи: 1 759
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
novini-montana

До края на следващата година всички пътища в Северозапада ще бъдат напълно ремонтирани. Това гарантира шефът на Агенция „Пътна инфраструктура”

Дончо Атанасов. Днес той лично инспектира строителните дейности по направление Монтана-Белоградчик. Вече са ремонтирани 18 км от общо 27-те  км. Заради настъпващата зима активните работи по пътя спират, сега ще се работи по отводнителни канали и канавки. Ще бъде направена и временна маркировка. До края на юни 2018 г. целият път трябва да бъде обновен. Активно ще се работи и на софийския участък от трасето за Петрохан. „Смятам че добрите пътища ще са най-важния фактор за развитие на туризма в региона”, отбеляза Дончо Атанасов.

До края на следващата година ще приключи и изграждането на недовършените отсечки от скоростния Е-79 Видин-Монтана-Враца – Мездра. Едновременно с това ще върви и разширението на трасето Мездра – Ботевград.

Спешни мерки предприема държавата и за укрепване на голямото свлачище край с. Орсоя. Пътната агенция осигурява 1 млн лв за временно стабилизиране на участъка, през който вече преминаването е опасно.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Какво стана с програмата за Северозапада, какво стана с филиала на Русенския университет, какво стана с ж.п. линията София-Видин, какво стана с регионалния НАП за Северозапада, какво стана с обещаната инвестиция от 1 милиард всяка година (имаше го на предизборен плакат на ГЕРБ във Враца), и още, и още, и още… Моите извинения, но в този край ГЕРБ просто няма с какво значимо направено да се похвалят за всичките тези години на управление!

  2. Veli

    Защо дамата и господина, депутати от Монтана, не коментират никъде факта, че държавата опита да убие бизнеса на един от инвеститорите в региона–ЕМКО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ