ДАВАТ ДО 5 000 ЛВ НА УЧИЛИЩА ЗА ЕКООБРАЗОВАНИЕ

Публикувано на 22/01/2015 13:01
/ прегледи: 107
/ в Архив
novini-montana

3.5 млн. лева са  средствата, заделени за кампанията „За чиста околна среда“ на Министерството на околната среда и водите за 2015 година.Темата на  12-та по ред кампания е „Обичам природата – и аз участвам“. Основната й цел е да подпомага дейности, свързани с екологичната култ ура и навлизането на съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда.

С до 10 000 лв. за общини и кметства и до 5000 лв. за училища и детски градини  ще бъдат финансирани проекти свързани с опазването на природата. За училища, детски градини и обединени детски комплекси предвиденият бюджет е общо 1.2 млн. лева, а за общини и кметства са заделени 2.3 млн. лв.

Крайният срок за кандидатстване е  20 февруари. Проектните предложения трябва да се изпратят по пощата до Предприятието за управление дейностите по опазване на природната среда/ПУДОС/

Няма да се класират  проекти на училища, детски градини, общини и кметства, които са били финансирани през последните две години – 2013 и 2014 г. Целта на ограничението е да се даде възможност на по-голям брой нови участници да се възползват от предоставените средства. При оценяването водещи ще бъдат съдържанието на проекта, оригиналност на идеите и цялостното оформяне на проектното предложение.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ