ДАРИХА ЛАПТОПИ НА НЕОНАТОЛОГИЯТА В МОНТАНА

Публикувано на 29/09/2022 8:08
/ прегледи: 310
/ в Общество, Събития
Image1

Три лаптопа дари фирма на отделението по неонатология в болницата  в Монтана. Новата техника ще улесни работата на екипа, който обгрижва най-малките граждани на региона.

„Разбрах, че им е  много  трудно със старта техника с която разполагат, имах възможност и помогнах”, каза дарителката Антония Томинска, осигурила лаптопите чрез фирмата, в която работи.

Според  д-р Антоанета Блажева – нач.  отд, по неонатология жестът на Антония  помага на екипа  да бъдем  мобилен ”да сме до леглото на болния и така хем да си вършим работа, хем да  изпращаме нашите данни веднага в националната информационна  система”.

Отделението по неонатология е оборудвано със  временна техника, но е малко и  често не може да приеме поредния малък  пациент

„Техника има, трябват хора, хората липсват и ние сме в един  доста съкратен състав, справяме се, всички да са налице, за да може да върви работата, допълни д-р Блажева.

10 са бебетата, за които се грижи екипът на д-р Блажева  в сега. Осем от тях се нуждаят от интензивни грижи, две са новородените, за радост на екипа са с нормално тегло и развитие и след ден ще си бъдат у дома.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ