ДАНИЕЛ ПСАЛТИРОВ СТАНА „СЪДЕБЕН ПОМОЩНИК”

Публикувано на 21/11/2021 11:11
/ прегледи: 1 012
/ в Общество, Събития
daniel_psaltirov

Ден преди втория тур на президетския вот зам. директорът на ОД МВР комисар Даниел Псалтиров влезе в съда. От петък той  е  „Съдебен помощник”в  РС – Монтана, след като  подписа акт за встъпване в длъжност и положи клетва пред председателя съдия Д. Цветкова.

Д. Псалтиров е завършил Академията на МВР и “ Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“- Благоевград  през 2008 г. Работил е 17 г. в системата на МВР като разследващ полицай, началник на РУ – Монтана, зам.директор и директор на ОД на МВР. През 2012 г. като нач. на РУ и със съдействието на ръководството на Трето ОУ училище „Петър Берон в Монтана бе открито първото Детско полицейско управление. През следващите две години Детските пол. управления станаха четири.

През октомври т. г. Д. Псалтиров е спечелил конкурс за новата си длъжност.

Съдебният помощник е служител с юридическо образование, който подпомага съдиите, административния ръководител на съда и заместниците му в тяхната работа като изготвя проекти на съдебни актове; проучва, анализира и обобщава съдебна практика и становища в правната доктрина; прави сравнително-правни проучвания;

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ