Д-Р ЗАХАРИ ТЕПАВИЧАРОВ СТАВА ЛЕКАР НА ГОДИНАТА

Публикувано на 17/10/2019 14:02
/ прегледи: 2 689
/ в Общество, Събития
MBAL-1

Д-р Захари Тепавичаров  е номинациsта на регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Монтана  за „Лекар на годината 2019”. По традиция  в навечерието на   19 октомври – Деня на българския лекар,  БЛС награждава най-заслужилите си членове.   Наградата ще  бъде връчена тази вечер на официална церемония в София.
Д-р Тепавичаров  е ортопед с дългогодишен стаж в МБАЛ”д-р Ст. Илиев”.
Регионалната лекарска колегия в Монтана е отличила със званието „Лекар на годината” д-р Лора Господинова, лекар – инфекционист в областната болница и д-р Любомил Петров – общопрактикуващ лекар в Лом.
Те ще получат наградите си на церемония в Монтана на 14 ноември.
Около 400 лекари членуват в организация на Българския лекарски съюз в областта.
„И в Монтана, както в цялата страна лекарите  не достигат”, заяви д-р Л. Джурджов, председател на БЛС в Монтана. През последната година в болницата ни са започнали работа само двама млади колеги – ортопед и гинеколог. Около 70 на сто от всички семейни лекари в областта са на над 50 години. В Монтана работят много специалисти от софийски клиники и така се  гарантира лечението на пациентите.В инфекциозно отделение има само  двама специалисти, които  се грижат за болните от цялата област и за пациенти от Видинско.”, допълни   д-р Людмил Джурджов.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ