Д. АТАНАСОВА: СТАРАЯ СЕ ДА СЪМ ДО ХОРАТА ОТ ОБЛАСТТА

Публикувано на 05/10/2015 13:01
/ прегледи: 443
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
novini-montana

Година след началото на мандата единственият народен представител за ГЕРБ от региона Десислава Атанасова отчете работата си. „Старала съм се да съм максимално близко до хората от областта”, заяви тя. За 365 дни тя е имала 42 приемни във всички 11 общини. „Срещала съм се с много хора, някои с лични други с обществени проблеми”, каза пред жерналисти Д. Атанасова. В региона са били половината от министрите, зам . министри, експерти.
„Гордея се, че познавам много добре нормативната база и като зам. председател на Комисията по правни въпроси в НС съм участвала в подготовката на 16 законопроекта – между тях за промяната на Конституцията, за Военното разузнаване, за Националната служба за охрана. От няколко месеца Д. Атанасова ръководи българската делегация в ЕС в Страсбург.
„Изпълнихме едно от обещанията си – за разкриване на висше учебно заведение в Монтана. От края на лятото тук е разкрита приемна на ВСУ, който приема документи на кандидати за обучение по магистърски програми”, припомни още народната представителка.
И допълни, че вече се работи по идеята в центъра за подготовка на спасители в Монтана в бъдеще да се обучават и лекарски асистенти.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Виждам, че г-жа Атанасова е накацала днес във всички медии (може би малко е гузна пред избирателите си, знам ли), което веднага поражда в мен някои въпроси: защо г-жо Атанасова чак сега (предизборно) се сетихте да се отчитате за свършеното пред хората; къде бяхте, когато хората негодуваха заради ремонта на един път например и не взехте отношение по проблемите им, защо не се срещнахте с тях, когато те имаха нужда, вместо да организирате приемни; какво стана с филиала на Русенския универитет–да, точно негов филиал ГЕРБ обеща преди повече от две години. Сега се отваря филиал на ВУЗ, но начина по който се прави показава, че това става с доста зор и май подкрепа за идеята е осигурена доста мъчно, а какво остава за по-големи проекти и инициативи за региона. И между другото ако само това Ви е обещаното, най Северозапада не го чака нищо добро на такава постна трапеза. Приемните в общините са само най-елементарните неща, но те са песъчинки в пустинята на това, което трябва да направи един народен представител и партията му за даден регион. За да има видим ефект върху живота на хората тук държавата е необходимо да има план (такъв май беше обещан до Великден, нали) и списък с конкретни мерки за региона, които да са обезпечени финансово, но не да се търсят европейски програми, каквото обичате да търсите, а да се отпускат целево бюджетни средства, такива каквито се отпускат щедро за други градове и те не идват от Европа. Но заради едно депутатско място аз не очаквам никой да развърже касията за град и област Монтана. Нали така, г-жо Атанасова?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ