ЧЕТИРИМА СТУДЕНТИ ПОЛУЧИХА ОБЩИНСКИ СТИПЕНДИИ

Публикувано на 18/11/2022 15:03
/ прегледи: 657
/ в Общество, Събития
DSC_0622

Четирима студенти по „медицина” и „педагогика” получиха стипендии в размер на 2 500 лв от община Монтана.Двама от тях подписаха днес договорите си с кмета Златко Живков.

Димитър Кирилов за втори път получава общинска стипендия. Той е шести курс в Медицинския университет в Плевен, след като завърши се връща в Монтана.

Мариета Иванова е първокурсничка във Великотърновския университет „българска филология”, избрала е като втора специалност „руски език”.

Другите двама студенти, които общината ще подкрепи  финансово тази година са Ана-Мария Ангелова, специалност „педагогика и информационни технологии” и Мадлен Методиева, която следва медицина в София.

Вече четвърта година по решение на Общинския съвет,  Монтана осигурява стипендии на четирима студенти в приоритетни за общината специалности. Условието е да имат успех над 4.50 и да не презаписват годината. Досега са подпомогнати общо 10 млади хора.  След като се дипломират те трябва да работят минимум две години в здравно или учебно заведение на територията  на общината.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ