„БЛАГОДАТНИ” СВАТБИ В МОНТАНА

Публикувано на 10/02/2022 14:02
/ прегледи: 1 045
/ в Общество, Събития
005 (1)

Семейство от Монтана празнува  „благодатна” сватба. Преди 72 години Верка  и Евден Джунови са минали под венчило, сега, на достолепна възраст, двойката се радва на деца и внуци.

Забележителната годишнина на семейството, почетоха не само близките , поздравиха ги кметът Златко Живков и директорът на Обредния дом Венка Дикова.

Какво друго, ако не любов е благодатта?  Годините и трудностите отминават, следа оставят радостта и  доброто.

„Доволни сме от семейния живот,имаме двама сина – юнаци,четири внуци  и  четири правнуци .Сега чакаме да женим правнуците, па след това „…казва с усмивка  Евден.   Той е живата история на професионалното образование в област Монтана, най-напред  като инспектор, а след това и като директор на СПТУ „Асен Златаров”.

Десетилетията за Верка  са  работа . ” Постигнахме всичко с много труд, но бяхме млади и не ни тежеше.Синът и снахата ни  гледат и  ни уважават,  и на това може би  се дължи нашето дълголетие, това трябва – мир, спокойствие .. добра дума  … и ние се съобразяваме”, обобщава семейната философия двойката, в деня на Благодатната си сватба.

Още две  семейства  получиха подаръци от община Монтана, която се включи в Международната  седмица на брака 7-14 февруари.  Това са  Иванка и Петко Митови, венчали се на 2 април 1956 година.  Подарък имаше и за   Анелия Първанова от с Смоляновци, която има 11 деца.

DSC_0183 (2)

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ