АРХЕОЛОЗИ С ПОРЕДНО ДАРЕНИЕ ЗА БЕБЕТАТА В МОНТАНА

Публикувано на 20/12/2016 10:10
/ прегледи: 546
/ в Общество, Събития
neonatologia-3-1

За седми път екипът на  Националния археологически институт с музей на БАН направи дарение на неонатологията в  болницата в Монтана.  Това са  две вакуум помпи за бронхиална аспирация и комплект ларингоскоп, произведени от немската фирма „Драгер“.

„Събрахме около 3000 лева лични средства и направихме за поредна година преди Коледа това дарение. Кампанията ни започна след едно трогателно телевизионно предаване от 2006-та година, когато видяхме репортаж за това как тук не достигат кувьозите и едва ли не лекарите трябва да решават кое дете да оцелее и кое не. Това разплака моите колеги и спонтанно решихме да направим нещо. Оттогава се стремим да помагаме на отделението. Дължим го на децата, нормални хора сме, помагаме си“, казаха дарителите.“, каза  д-р Людмил Вагалински

„Отделението по неонатология в МБАЛ-Монтана е предпочитано от пациенти от цяла Северозападна България.  Тук идват всички усложнени критични случаи на новородени от Лом, Видин, Враца. Съвременната медицинска апаратура е скъпа и парите  все не достигат. Сега отделението има нужда от апарат за безболезнено изследване за жълтеница, каза д-р  А.Блажева, шеф на отделението.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ