АННА МАРИЯ СЪС СПЕЦИАЛНА СТИПЕНДИЯ

Публикувано на 23/05/2018 13:01
/ прегледи: 494
/ в Общество, Събития
novini-montana

Анна- Мария Арсенова е носител на специалната стипендия на община Монтана от 5100 лева. Анна-Мария е пианист. Тя е на 16 години, учи в ПМПГ „Св. Кл. Охридски”. Има три първи и едно трето място от национални конкурси. Носител на специалната награда на фондация „Енчо Киряков”

Стипендиите на Община Монтана са за постижения в три области – „ Култура и изкуство”, „Наука и техника” и „Спорт”. Освен  специалната от 5 100 лв. се присъждат годишна – от  3 060 лева и еднократната – от 510 лева.

Диана Михайлова в област „Наука и техника”, Елина Асенова – област „Култура и изкуство” и Кристина Емилова -„Спорт” получиха годишни  стипендии.

Диана е на 19 години. Тази година се дипломира  в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски. Има 8 награди от национални конкурса за есе. Заради  четири от тях е приета в три университета на страната.

Елина   е на  13 години. Учи в гимназията за преподаване на чужди езици „Петър Богдан” . Нейното изкуство е народното  пеене. През годината е спечелила  7 награди от национални и международни конкурси.

Кристина  е на 16 години. Учи в  Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Кристина е вицешампион на страната по шахмат. От 6-годишна играе шах.  Състезава се от 9 годишна. Мечтае да стане гросмайстор за жени.

Еднократни стипендии получиха:

Зорница Викторова от  IV ОУ „Иван Вазов” – носител на награди от конкурси за поп пеене.

Мария Малинова  –  ІV ОУ „Иван Вазов” – призови места от конкурси по  народно пеене

Михаил Ангелов е на  15 години. Учи в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Има две големи награди от състезания за видеомонтаж.

Ива Еленкова  е на 17 години. Учи в  Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски” . Има две национални награди за литература, две – за история, една – за журналистика и една – за математика.

Здравка Танова е на 17 години. Учи в  VІІ СОУ Йордан Радичков.  Тя е бронзов медалист от Европейско първенство по самбо.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ