540 БЕЗРАБОТНИ ЗАПОЧНАХА ДЪРЖАВНА РАБОТА

Публикувано на 03/06/2022 13:01
/ прегледи: 1 160
/ в Общество, Събития
1-00

540 трайно безработни жители на област Монтана започнаха работа по програмата за заетост, финасирана с  2 500 000  лева от държавния бюджет.

Повече от половината от наетите ще са на пълен работен ден, останалите – на 4 часов работен ден.  Програмата стартира на 1 юни и ще приключи в началото на месец декември тази година. Най-много хора по тази програма ще работят в община Вълчедръм 121, най-малко в общините Чипровци 19 и Георги Дамяново 13.

Безработните, включени ще работят в комунално-битово обслужване, хигиенизиране на сгради, поддържане и почистване на паркове и градинки, гробищни паркове, места около училища, детски градини,  читалища, църкви, кметства, а също в почистване на речни корита, отводнителни канавки с цел  предпазване от наводнения на дворове и жилищни сгради. В есенно- зимния сезон ще  почистват от  сняг и лед на улици и тротоари .

Регионалната програма за заетост се изпълнява в партньорство с 11-те  общини в областта, като за инструменти и предпазни средства за наетите те ще изразходват малко над 5 000 лв.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ