30 ПОЖАРНИКАРИ СПАСЯВАХА ПОСТРАДАЛИ ПРИ АВАРИИ

Публикувано на 15/09/2021 14:02
/ прегледи: 173
/ в Общество, Събития
20210915_102210

С Дни на отворени врати, демонстрации на противопожарна техника за деца и пожаро-тактическо учение, служителите на РДПБЗН  Монтана  отбелязват Седмицата на пожарната безопасност .

Заради противоепидемичните мерки, учението сега бе в  Центъра за професионална квалификация.  Бяха разиграни   действия по спасяване на пострадали при наводнение,   ж.п. катастрофа с участие на  автомобил  и гасене на пожар в промишлена сграда.

След разузнаване с дрон на район, наводнен след  скъсване на язовирна стена, спасителен екип изведе на безопасно място жена и двама мъже блокирани от придошлите води.

Спасен бе пътник от влака  и мъж  пострадал от автомобила предизвикал  в катастрофа на ж. п. прелез.„Подготовката на момчетата  е супер и мисля , че добре се справихме. Нас ни води тръпката и това да спасим човешки живот, дори и с цената на нашия, заяви Валентин от групата доброволци на МЧК, които участваха в учението.

„Последните 10-ина дни се забелязва увеличаване на произшествията в сравнение с миналата година, тогава са били  1 010 до  момента са 1 238”, каза директорът на ОДПБЗН ком. Венцислав Райков.  Заради пандемичната ситуация са спрени два проекта на  ОДПБЗН в Монтана. Единият е по ОП ТГС със Сърбия и довършване на учебните полигони, но сроковете все още са неясни., допълни ком. Райков.

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ