ЗЛ. ЖИВКОВ:„НОВ ПЛОЩАД БЕ УСЛОВИЕ ДА СЕ КАНДИДАТИРАМ”

Публикувано на 10/12/2020 14:02
/ прегледи: 493
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
novini-montana

През следващата година ще започне основната реконструкция на централния площад Жеравица в Монтана, съобщи  кметът Златко Живков. За това държавата отпуска  5,3 млн лв.  Последните значими промени в центъра на Монтана са направени през 1983 година, заради националното честване на 60-годишнината от Септемврийското въстание и посещението на дипломатическия корпус. Но и  тогава проектът не е завършен. Сесетилетия по-късно настилката с мотиви от чипровски килим е в окаяно състояние. Тя ще бъде подменена, ще бъдат изградени нови подземни комуникации, амортизирани и от канала, които отвежда водите от извора  до р. Огоста.

Проектът ще бъде разработен за площ от около 17 дка – от сградата на театъра до градската градина и от пл. „Алеко Константинов“ до Младежкия дом. Фонтаните също ще бъдат основно ремонтирани. Ще бъде монтирано ново осветление и променени зелените пространства. Реконструкцията на централния площад е сред основните задачи в този мандат. „Това и многофункционална спортна зала бяха условията ми да се кандидатирам”, каза кметът. Той благодари на правителството за подкрепата в интерес на хората от Монтана и гостите на града.

Share Button

Коментари в сайта

 1. Иван

  Пл.Алеко Константинов!!!!!!! Монтана няма къса памет. Имаше проблем с този площад……..неотдавна!

  1. дядо Лико

   Тогава ремонта се извърши от „наша“ фирма, а работниците бяха наети от Бюрото по Труда, въпреки че нямаха нужната квалификация.

 2. дядо Лико

  За ремонта на площада пари ще даде държавата. А с парите от нашите данъци е крайно време да се ремонтират ТРОТОАРИТЕ които са в ужасно състояние. Трябва да се реши проблема и с паркирането, защото масово автомобили се паркират по тротоарите, а пешеходците прескачат локви с вода по разбитата асфалтова настилка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ