ЖЕНА ПОСТРАДА ДОКАТО БЯГАЛА ОТ ПИТБУЛ

Публикувано на 12/06/2019 13:01
/ прегледи: 388
/ в Общество, Събития
1-1

Питбул  уплаши софиянка в с.  Дългоделци, при опит да избяга жената паднала и счупила тазобедрена става  съобщават от полицията.Инцидентът станал във вторник.  При преминаване пред частен имот 77-годишна жена  опитала  да се отдалечи от  питбул и   паднала на земята.Пострадалата е закарана е в болницата в  Лом, където е оставена за лечение.  Вече е установена  собственичката на кучето – 31-годишна жена от Дългоделци. Взети  мерки за обезопасяване на района, кучето е прибрано от собственичката.

През миналата година  в страната са заловени  над 21 700 кучета, от които 3 870 са осиновени. Най-голям е процентът на осиновени кучета в областите Бургас, Добрич, София град, Стара Загора и Русе. Това става ясно от приетия от Правителството отчет за изпълнение на общински програми за овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на България за 2018 г. Регистрираните приюти в страната  са 52, с 5 повече от 2017 г. Общият брой на преброените бездомни кучета е 26 200.

Само 10 от 265 общини в страната нямат приети общински програми за овладяване популацията на кучетата. Съгласно Закона за защита на животните, съответната Областна дирекция по безопасност на храните налага административна глоба или издава предписание.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ