ЗЕМЕДЕЛИЕТО ОСТАВА ПРИОРИТЕТ НА ГЕРБ

Публикувано на 14/03/2017 7:07
/ прегледи: 546
/ коментари: 1 / в Избори 2017
novini-montana

Кръгла маса на тема „Земеделие“ организирана от ГЕРБ  събра в Монтана земеделски производители, кметове и граждани от региона. Бившият заместник министър на земеделието и храните Васил Грудев  и  Иван Капитанов – финансов съветник на Десислава Танева разясниха пред аудиторията основните позиции на партията в областта на земеделието и храните.  Идеята ни да направим тази среща бе провокирана от факта , че земеделието е най-важният  отрасъл за региона, каза  инж. Дилян Димитров, водач на кандидат депутатската листа на ГЕРБ за региона.

Васил Грудев презентира програмата на ПП ГЕРБ относно секторна политика „Земеделие“ за периода 2017 – 2021.

Приоритетни ще останат интензивните сектори – животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство и биологичните производства. Фокус в политиката на подкрепа в следващите години ГЕРБ поставя  върху  малките  и средни предприятия; подкрепа на българското производство чрез подобряването на пазарния достъп, условията за реализация на селскостопанската продукция и скъсяване на веригата „производител-потребител“, обясни бившият зам.  министър. Друга важна насока  в бъдещото развитие на земеделието ще бъде и въвеждането на електронизация, което в пъти ще улесни работата на фермерите.

Политическа партия ГЕРБ се ангажира в програмата си за: приемане и прилагане на нов закон за храните; развитие и усъвършенстване на връзките с гражданския сектор и прозрачността на управление на горската системата за многофункционално стопанисване на горите, както и Поземлен кодекс, който ще събере всички нормативни документи за ползването на земеделските земи в страната.

ГЕРБ е с № 11 в интегралната бюлетина.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Защо не говорите за свършеното от ПП ГЕРБ по време на двата Ви мандата? Май не е много нали? Защо не говорите за всичките Ви лъжливите обещания? Защо не говорите за поразиите, които сътворихте в региона? Къде са Ви извиненията, никъде не чух такива? И защо ПРОДЪЛЖАВАТЕ да говорите общи приказки по национални въпроси, вместо да вземете да направите най-накрая нещо за Северозапада???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ