ЗАПЛАТИТЕ НАПОЛОВИНА НА СТОЛИЧНИТЕ, ХРАНИТЕ ПОСКЪПВАТ

Публикувано на 15/02/2017 14:02
/ прегледи: 957
/ в Общество, Събития
РАБОТА, ПЪТИЩА И ХЛЯБ ИСКА ДОЛНИ ЦИБЪР

Средната работна заплата за  регион Монтана за последните три месеца на 2016 е 788. С новогодишните премии възнаграждението  става 808 лева, показват данните на националната статистика.

Най-високите заплати в Северозапада са в област Враца 967 лева.

Враца е първа в статистиката и за  целия Северозападен регион за планиране, следват Монтана,  Ловеч  с  774лв. ,  Плевен –  754лв. и най-ниска  Видин  679 лв.

Средните заплати в регион Монтана са с 202 лева по-ниски от средните за страната и почти наполовината от тези в столицата, където в края на 2016 година средното възнаграждение е било 1336 лв.

През януари 2017 г.  цените на хранителни продукти и безалкохолни напитки  са се  увеличили  с 3.5%;, с близо 3 процента са поевтинели облеклото  и обувките

Най-много в първия месец на годината са поскъпнали зрелия боб, свинското месо и яйцата, маслото, кашкавала –  между 1 и 3 на сто.  Рекордно е поскъпването на картофите с над 10 процента и пресните зеленчуци над 30 процента.

Незначително са поевтинели макаронените изделия, лещата и газираните напитки.

Повишили са се цените на централното газоснабдяване с близо 3 процента,  въглищата над 10 процента, дървата за отопление, дизеловото гориво, бензина и пропан-бутана, съобщават от националния статистически институт.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ