ЗАПЛАШВАТ ЛЕКАР ОТ ЛОМ С ПРОКУРОР?

Публикувано на 16/03/2020 17:05
/ прегледи: 3 620
/ в Общество, Събития
novini-montana

Лекар от Лом, изпратил с линейка в столицата болен със затруднено дишане най-вероятно ще бъде разследван за нарушение на епидемиологичните правила. Това съобщи преди минути на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.В. Метафчийски.

„Аз съм добре подготвен, но колегата явно не е „ каза той в отговор на въпрос, защо пациентът от Лом е бил транспортиран до Алеиксандровска болница в столицата.   Болният е кларинетистът,, свирил на събирането на фамилията от Василовци на 29 февруари. „Пациентът е  с доказан корона  вирус”, заяви ген. Мутафчийски. Не уточни обаче, на коя дата пробата на музиканта  е била положителна.  Миналата седмица пред журналисти в Монтана, областната здравна  комисия огласи информация, според която пробата на кларинетиста за корона вирус е отрицателна. Тогава бе уточнено, че 30-годишният мъж има двустранна бронхопневмония.

Близки до лекари от Лом твърдят, че втората проба на мудиканта е изпратена за изследване в събота, а положителният резултат е излязъл едва днес след 12 часа, когато пациентът вече е бил в София.

Две са новите положителни проби за корона вирус на хора  от с. Василовци. Няма подробности, дали те са били сред гостите на тържеството или са контактували с хора, които са били там.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ