ЗАДЪРЖАХА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ

Публикувано на 21/02/2019 15:03
/ прегледи: 248
/ в Общество, Събития
iп

Полицията задържа 67-годишен мъж от Лом, участвал в телефонна измама, В сряда от  възрастен мъж в Монтана  са прибрани  2 000 евро, 4000 лева и златни накити. Част от парите и златото са открити при задържането на участника в измамата в Лом. .

По данни на полицията съучастници са още двама – мъж и жена. В сряда   групичката  подвела  73-годишен мъж от Монтана да им даде всичките си спестявания. Той  остави под контейнер на улицата срещу дома си плик с банкнотите , златна монета и  златни обици.

Задържаният Светлин М. е муле на измамниците. Срещу процент от откраднатото, той пренасяял  парите, оставени на указано място от  възрастните хора и  ги предадавал  на трето лице.

В сряда е имало още  два опита за измами по телефона.

79-годишен мъж от  Славотин съобщил, че около 14,30 часа на домашния му телефон позвънил непознат от скрит номер и заявил, че е служител на МВР от отдела за борба с организираната престъпност. Продиктувал на дядото служебен телефонен номер за връзка. Възрастният мъж пробвал да се обади, но никой не отговорил. Малко по-късно непознатият отново се обадил, но не поискал пари, ценности или услуги. Според потърпевшия поискал да получи повече информация за него. Щом затворил телефона, дядото подал сигнал на 112.

По същата схема е и случай със   73-годишна жена  от  село Равна. Обадили й се към  15,20 ч. на домашния телефон . Мъжът се представил се за служител на полицията и поискал съдействие за залавяне на трима престъпници, от които единият бил много опасен. Разговорът е продължил шест минути, след което жената затворила и подала сигнал на тел. 112.

От полицията в Монтана предупреждават, че от началото на годината апашите са се разшетали и всеки ден има поне по един регистриран случай на опит за измама по телефона.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ