ЗАБРАНИХА РИБОЛОВА ДО НАЧАЛОТО НА М. ЮНИ

Публикувано на 05/05/2021 8:08
/ прегледи: 380
/ в Общество, Събития
IMG_20200225_155513

До 2 юни е в сила забраната за риболов във всички водни обекти на пролетно –лятно размножавващи се видове риби – уклей, сребриста каракуда, шаран, толстолоб, сом.

От началото на седмицата вече е забранен и риболова във водни обекти над 500 м надморска височина.

За водоеми  до 500 м.н.в., какъвто е язовир „Огоста“, забраната е в сила отпреди две седмици и продължава до началото на месец юни.

Все пак и сега  любителите – риболовци могат да мятат въдици на две места –  язовир „Огоста“ край Монтана и Дунавски  парк в Лом.

Разрешеният район на  язовир „Огоста“  е  от водовземната кула до началото на полуостров „Расника“. Зоната е около километър и въдици могат да се хвърлят  само от брега- без лодки във водата, до 2 юни включително. Другата зона – в град Лом е  Дунавският парк, отново само от брега.

13 акта на нарушители  са съставили инспектори от „Риболовен контрол”  от началото на забраната досега. Правят се проверки по поречието на Дунав, реките Огоста, Ботуня и язовир Огоста.. Проверени са малките ВЕЦ-ове за функциониращи рибни проходи. На язовир Огоста в зоните за размножаване на рибата  24 часови  дежурства дават доброволци и сътрудници на ИАРА/ Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. /

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ