ЗА ТРЕТИ ПЪТ МОНТАНА ИСКА КАЗАРМАТА

Публикувано на 28/05/2020 16:04
/ прегледи: 1 741
/ в Общество, Събития
novini-montana

За пореден път община Монтана иска от  Министерството на отбраната  казармата. Теренът включва осем имота  с площ около 40 дка. Заедно със сградите не се ползва повече от 30 години и е в списъка на т. н. обекти с отпаднала необходимост. С решение от днес съветниците одобриха искането на кмета на общината до МО, за безвъзмездно прехвърляне на собствеността на общината.

След решението на Общинския съвет, областният управител ще отправи  искане  към министъра на регионалното развитие, който може да направи предложение  до Министерския съвет. Окончателното решение е на правителството. А идеята е  на мястото на казармата да бъде изградена модерна спортна зала с покрит плувен басейн.

„Изграждането на модерна спортна зала  е поредната ни амбиция. Но идеята не може да бъде реализирана без централната власт.  Монтана има три професионални отбора, а спортните зали в града са строени  преди 40-50 г. Дори и ремонтите не могат да ги направят достатъчно функционални, подходящи за тренировки и състезания в 21 век.”, заяви кметът Зл. Живков

„Градът ни не само има нужда, но и заслужава модерна спортна зала. За да могат и гражданите да я ползват в свободното си време”, допълни председателят на Общинския съвет Иво Иванов.

Днес  съветниците  промениха и текстове от  Наредбата за опазване на обществения ред на територията на общината като определиха броя на домашните животни, които могат да се отглеждат в  регулационните граници на населените места.  За град Монтана зоните са кварталите Кошарник и Мала Кутловица. Занапред за лични нужди в т. н. заден двор ще могат да се отглеждат:

2 броя едри преживни животни; 10 дребни преживни животни;

Три прасета за угояване – без свине майки ;

10 зайкини с приплодите им, но не повече от 100;

50 броя птици и 100 бройлери;

Собствениците на животни са длъжни писмено да уведомяват кмета на населеното място за отглежданите животни, както и за всяка промяна.в броя и вида им.

Ежегодно от 1 до 20 октомври  служители от кметството ще правят проверки на място. При несъответствие ще бъдат налагани санкции.

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ