ВЪВ ВОЙНИЦИ ПОЧЕТОХА НЕБЕСНИЯ СИ ПОКРОВИТЕЛ

Публикувано на 06/05/2021 15:03
/ прегледи: 263
/ в Общество, Събития
20210506_110637

Християните в село Войници почетоха Свети Георги, който е и  патрон на местната черква. Храмът бе осветена през есента на миналата година и е един от петте, построени през последните 10 години в община Монтана.

Днес на Светли четвъртък, празничната служба и освещаването на курбана за Свети Георги Победоносец води отец Ангел Томов.

„Храмът е едно благодатство  за село Войници и благодаря на  Зл. Живков че във всички села на общината вече има църкви, заяви кметският наместник Красимир Цеков. Тук досега не е имало черква и по-важното отсега нататък е да я поддържаме“, допълни той.

Във Войници живеят 56 души по постоянен адрес, на празници стават около 80. В селото има един магазин, който работи всеки ден и събота до обяд. Читалището отдавна е закрито, но сградата  е ремонтирана и се отваря за общоселски събирания.

„Люлки си имаме, черква си имаме, всичко си имаме, като в големите села, аз се срявнявам със Смоляновци, казва кметският наместник, който управлява селото вече 23

„Радвам се, че и след откриването на храма продължава да има хора, защото заради тях е построен този храм“, заяви Златко Живков. Той пожела на всички живот, здраве и сила да се преборят с  лошотиите , като покровителя на Войници  Свети Георги.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ