ВЪВ ВЪРШЕЦ ПОСТРОИХА НОВА УЧИЛИЩНА СГРАДА

Публикувано на 15/09/2023 15:03
/ прегледи: 146
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Ученици, учители и родители отрано изпълниха двора на училището в квартал „Изток” във Вършец. Първият учебен ден  тази есен е особено празничен за тях, заради новопостроената сграда за първокласниците.

„Посрещаме 244 ученици, от предучилищна възраст на 5 и 6 годишни  до четвърти клас, имаме по две паралелки от всяка степен. Вече имаме  8 класни стаи и минаваме на едносменен режим –  до обяд ще имаме учебни часове, след обяд – занимални, дейности по интереси, спорт“ , похвали се директорът на училището Светла Вангелова.

Новият корпус е изграден само за четири месеца това лято. Проектът на стойност 300 000  е одобрен преди две години, но едва сега Министерството на образованието е отпуснало средствата.  Двете  класни стаи, сервизните помещения и коридорите са оборудвани  с най-модерни термопомпи за отопление и охлаждане,  саниарни са,  изпълнението е  на бригада от Враца.

От няколко години в квартала с ромско население   няма деца, които не ходят на училище „Обхващаме ги на 5 години в полудневна детска градина,  и когато дойдат в първи клас вече имат познания по български език , пеят, играят,  подготвени първокласници..”, допълва г-жа Вангелова.

Пламен е в редицата на по – големите. „Вълнувам се много, че съм във втори клас .. на  училище е по-хубаво  “

Изабел е в трети клас, днес тя е водеща на тържеството,  а в къщи рисува, пише като гледа от читанката..

Специални гости на училище „Васил Левски” днес бяха кметът на Вършец, началникът на РУО- Монтана, бивши учители и ученици.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ