В И К – МОНТАНА В ЗАЩИТА НА ВАЛЕРИ ИВАНОВ

Публикувано на 29/11/2023 13:01
/ прегледи: 649
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
Image1 (1)

Служители на В и К, Монтана и  ръководството на синдикатите в дружеството се обявиха срещу освобождаването на досегашния управител Валери Иванов. Извънредно общо събрание на акционерите на В и К реши, инж. Иванов да бъде освободен и избра за временен управител Радослав Георгиев. В общото събрание  е участвал само представител на държавата, която притежава 51 процента от акциите на дружеството.

Часове след извънредното събрание на акционерите на В и К , Монтана служители от дружеството изразиха категорично недоволство от взетото решение, и се обявиха в подкрепа на досегашния управител. В началото на тази година Валери Иванов е спечелил конкурса и има  договор за управление на дружеството  за три години. Според синдикатите смяната е по политически причини.

„ Доста Ви К управители в страната са сменени по политически причини, това не е управител на гастроном, за да бъде сменен, хората ще бъдат потърпевши“, заяви  Илиян Каменов, председател на „Подкрепа“във В и К.

Уволнението е безпрецедентно, а  назначение на новия  управител е безпринципно, заявиха недоволните. Основанието  за освобождаване на Валери Иванов –  отнет достъп до класифицирана информация е отпаднало, тъй като от 24 ноември т. г. достъпът му е възстановен.

Според Наталия Железова, сектор  „Човешки ресурси“:Не може да се говори за някаква основателна причина за смяна на управителя „

„Дружеството стои стабилно, обслужва всички свои задължения, разплаща се с персонала, бюджета и контрагенти“, каза Наташа Стоянова , ръководител „Финанси“ .

Според Валери Иванов в  момента десетки места са без вода и това  са много по –важни неща. „Ситуацията е тежка и това, което се случва с моето освобождаване е по-маловажно от нещата и хората, които трябва да имат вода и вече 100 часа са без вода и елзахранване“, заяви той.

Проведеното във вторник  извънредното общо събрание е инициирано от Валери Иванов през месец юли,  но мотивът за него – отнет достъп до класифицирана информация  вече не съществува. Вероятно заради това представители на 10-те общини от региона, които също са акционери във В и К не са участвали в събранието.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. ЛАВРЕНТИ

    КАКТО СЕ ВИЖДА НА ПРОТЕСТАСА САМО ПИСАРУШКИТЕ, СЛУГИТЕ НА ДИРЕКТОРА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ