УЛ.”НЕОФИТ БОЗВЕЛИ“ КАТО НОВА, РЕМОНТИРАХА Я С 540 000 ЛВ

Публикувано на 10/08/2020 17:05
/ прегледи: 1 105
/ в Общество, Събития
DSC_1331

Завърши  реконструкцията  на улица „Неофит Бозвели”, според кмета Зл. Живков ремонтът е бил доста сложен. По  протежението й  от 720 метра строителите не са имали точна информация за  подземния кадастър. Едва по време на строителните дейности е установено, че  под ул. „Неофит Бозвели” преминават три водопровода, включително този, които захранва централните фонтани на Монтана с вода от язовир Огоста.  Освен водопроводи  подменена е  и  100 метра от канализационната мрежа, направени са  десетки допълнителни подобрения.

На улицата се намират две професионални гимназии и една детска градина. Сега достъпът до тях е нормален, изградени са  нови тротоари с предпазни парапети и 2 повдигнати пешеходни пътеки.  В района са  направени паркинги. Предстои да бъде построена  подпорна стена в двора на детската градина.

Заедно с улица „ Неофит Бозвели”  е завършен и  ремонта на части от други  три улици, в зоната на жандармерията. Това са „Граф Игнатиев”, „Братя Миладинови” и „Гривица”.

Вече е  приключена и годишната задача за текущ ремонт. . За него бяха определени 324 хиляди лева в бюджета. Средствата са изразходвани за ремонти на асфалтова настилка основно в ж-к „Младост”, където предстои мащабна реконструкция, с изцяло нов проект на бул. „Арнолди”.

До края на месеца трябва да бъде направен и основният ремонт на ул. „Вапцаров”, която е подход към три  квартала – „Пъстрина”, „Изгрев” и „Мала Кутловица”.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ