ТРОЙНО СКАЧАТ НАЕМИТЕ НА ОБЩИНСКИ ИМОТИ

Публикувано на 30/06/2020 16:04
/ прегледи: 803
/ в Общество, Събития
СЕСИЯ

Три пъти  по-висок наем ще плащат занапред наемателите в стоматологичната поликлиника. Промяната, предложена от управителя на СМТЛ1 Илиян Петров, бе гласувана от общинските съветници. Така занапред месечният наем от 5.70  лв/кв м става 17 лв /кв м. Промяната е аргументирана с нарасналите разходи за вода, асансьори, данъци, препарати за почистване, адвокатски хонорари и заплати  на персонала.  Персоналът  се състои от касиер, 2 зъботехници, чистач и общ работник. Наемите за други общински недвижими  имоти се променят от 57 лв/кв м на 170 лв/кв м. месечно.

Съветниците одобриха и предложение на директора на РИМ – Монтана д-р Ваня Иванова, за предоставяне на помещение в сградата на Пето средно училище „Христо Ботев”. В него ще бъдат  съхранявани част от картините, собственост на художествената галерия. В приетото решение се уточнява, че отговорността за охрана на картините ще са за сметка на музея, под чиято юрисдикция е и художествената галерия.

Община Монтана ще кандидатства пред МТСП за осигуряване на дигитални устройство за 39-те  деца и младежи настанени в  5-те центровете от семеен тип. Целта е подпомагане на дистанционното им образование и осигуряване на непрекъснат процес на обучение. Освен компютри ,  лаптопи и таблети по проекта, чиято стойност е 23 000 лв, ще бъде осигурен и годишен абонамент  за  интернет.

Съветниците удължиха с пет години, до 2030 г., правото на Ловно – рибарско дружество „Огоста”да управлява язовир „Долна вода” край с. Студено буче. Аргументите на вносителите са: язовирът е най- подходящ за любителски риболов  и практическо обучение по рибознание и природознание  на деца. Освен грижата за рибните ресурси ,  ЛРД”Огоста” се задължава и да охранява водоема.

Същото сдружение  получи правото да създаде в местността Говежди дол край с. Студено буче волиери за фазани   и  зайчарник. Затова  два  терена  от  общо 9 дка  с нискостеблена гора,  ще бъдат застроени с  ниски, свободни и свързани сгради.

Д-р Христо Кастрев ще представлява община Монтана в общото събрание на акционерите  на МБАЛ ”д- р Ст. Илиев” Съветниците решиха той  да  гласува „за” приемане на 12-те точки включени в дневния ред.

Между тях за решението как да бъде разпределена печалбата на дружеството за 2019 г., както и какви заплати да вземат членовете на съвета на директорите на болницата. Предложението е  месечните им възнаграждения  да са колкото две средни работни заплати в лечебното заведение, но не повече от пет минимални работни заплати за страната.

Георги Петров ще е представителят на общината в общото събрание та „Топлофикация”. Това дружество, което осигурява отоплението на училищата, социалните заведения, черкви и всички останали газифицирани общински служби няма да да разпределя натрупаната към края на 2019 г. печалба.

Съветниците решиха чрез търг да бъдат продадени два терена в новата промишлена зона – /землището на с. Николово. Средната цена на дка е 10 000 лв.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ