ТРИМА ХУДОЖНИЦИ С ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ГЕОРГИ ДАМЯНОВО

Публикувано на 21/09/2020 13:01
/ прегледи: 517
/ в Общество, Събития
G1

Най-малката община в област Монтана – Георги Дамяново за първи път награди заслужилите си творци. Премиерните почетни знаци получиха проф. Галилей Симеонв, художникът Венелин Захариев и резбарят Чавдар Антов. За първи път общинският съвет се събра в двора на местния музей, жители и гости на общината поздравиха отличените.

„Щом като тук прозвуча Деветата симфония на Бетовен, аз съм сигурен, че нещата ще потръгнат”, каза проф. Г. Симеонов. „Никога не забравих родното си място Копиловци и все още продължавам всяка седмица да пътувам до Копиловския Балкан”, сподели В. Захариев. Чавдар Антов развълнувано благодари за високата награда.

Народният представител Дилян Димитров поздрави общинското ръководство и гражданите и не без гордост припомни, „че това е най-красимвата община в района”.

Забележително е , че първите почетни граждани на общината са толкова талантливи и успешни хора на изкуството”, каза в приветствието си кметът на Георги Дамяново Нина Петкова. И заяви, че общината ще продължи да развива музея, като организира и сбирка от етнографски материали.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ