СВИНЕВЪДИ:НЕ ПОСЯГАЙТЕ КЪМ ЧИНИЯТА НА ДЕЦАТА НИ!

Публикувано на 05/08/2019 14:02
/ прегледи: 778
/ в Общество, Събития
IMG_20190805_113830

Частни стопани и собственици на малки ферми протестираха днес  в центъра на Монтана. Недоволството им е предизвикано от  мерките за недопускане разпространението на африканска чума по свинете.

„Искаме удължаване на срока за клане на домашните прасета до 31 декември”, заявиха недоволните пред областния управител Росен Белчев.Според тях адекватно обезщетение за загубени сега животни е „по пазарни цени”. ”Не посягайте към чинията на децата ни  и Няма ние да губим заради фермата в Ерден” ,  заявиха участници в протеста.

Вирусът е навсякъде, по-добре заклано сега прасе, отколкото заразено и унищожено след седмица или месец, твърдят ветеринари. Стопаните обаче са непреклонни:”няма да колим свине-майки сега, ако се заразят нека бъдат унищожени”.

Недоволните заплашиха, че ако исканията им не бъдат приети ще блокират пътища, „готови сме да се бием, ако някой реши са влезе насила в дворовете ни”, заявиха те.

Днес стана ясно , че в края на седмица е открит мъртъв глиган в землището на с. Горна Лука. Очакват се резултатите от пратените за изследвания проби.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ