460 МЛН ЛЕВА ЗА ПЪТЯ ВИДИН – РУЖИНЦИ

Публикувано на 08/07/2019 13:01
/ прегледи: 377
/ в Общество, Събития
1-2

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществените поръчки за проектиране и строителство, и за надзор при модернизацията на 54,3 км от път (E-79) в участъка от Видин до Ружинци. Стойността е  близо 460 млн. лв. без ДДС. Проектът ще се реализира със средства от републиканския бюджет. Срокът за подаване на офертите за строителство е до средата на август.

Участъкът от новия път  от Видин до Ружинци е в три обособени позиции.

В обособена позиция №1 е отсечката от Видин до пътен възел „Макреш“ с  дължина 30 км. на стойност  250 млн  лв..  Срокът за изпълнение  е 30 месеца.

Трасето в участъка  ще преминава по съществуващия обходен път на Видин, който ще бъде реконструиран и разширен с две ленти за движение в посока, т. е. ще бъде осигурен пътен габарит 20. След осмия километър  трасето ще бъде изградено изцяло по нов терен извън съществуващия с габарит на автомагистрала 28, включващ две ленти за движение в посока, аварийна лента, банкети и разделителна ивица.

Към него  ще бъдат привързани двата съществуващи пътни възела –  Видин- Брегово (пътен възел „Брегово“ и с път  Видин- Връшка чука ( пътен възел „Новоселци“).

В обособена позиция №2 е участъкът от разклона за Макреш, при бъдещия пътен възел „Макреш“, до с. Бела, Общата дължина на този участък е 13,6 км. Индикативната стойност е 115 млн лв. без ДДС.  Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Тази отсечка от пътя  преминава по ново трасе, с габарит на автомагистрала , включващ две ленти за движение в посока, аварийна лента, банкети и разделителна ивица, като в определени участъци с по-големи наклони е предвидено изграждането и на лента за бавно движещи се товарни автомобили. В този участък ще бъдат изградени 2 пътни възела – п. в. „Макреш“ при 36-ти км, и п. в. „Бела“  в участъка Бела – Скомля, който е при 46-ти км. Ще бъдат построени редица съоръжения – 8 моста, 2 селскостопански подлеза, водостоци и т. н. В близост до пътен възел „Бела“ ще бъде разположен контролен център за управление на трафика.

В обособена позиция 3 е отсечката от с. Бела до Ружинци  Общата й дължина е 11,128 км. Прогнозната стойност за изпълнение на строително-монтажните работи е 94 млн лв, но тя не е пределна. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Отсечката между с. Бела и Ружинци ще бъде изградена с габарит на автомагистрала , с две ленти за движение в посока, аварийна лента, банкети и разделителна ивица, като в определени участъци с по-големи наклони е предвидено изграждането и на лента за бавно движещи се товарни автомобили

В участъка ще бъдат изградени надлез над ж. п. линията Видин – София, мостове над реките Барата и Скомля, 3 селскостопански подлеза. При 50-ти км от двете страни на пътя ще има площадка за отдих с тоалетни, паркинги, осветление и пречиствателно съоръжение.

.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ