СОЦИАЛНИТЕ НА ПРОТЕСТ ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ

Публикувано на 12/12/2023 12:12
/ прегледи: 236
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Социалните служби в облост Монтана спряха работа за един час. 119-те служители в системата  се присъединиха към националния протест с искане за по-високи заплати. „Ако не бъдем чути сега, ще излезем н национален протест,” заканиха се недоволните.

Потокът от хора в коридорите на социалната служба в Монтана не спира. Дори по време на предупредителната стачка днес, служителите останаха на работните си места и консултираха граждани.

„Искаме 30 процента увеличение на заплатите, смяна на класификатора, искаме средства за корекция на зрението, защото това, което дават сега е недостатъчно”, обясни Галина Петрова, председател на КНСБ в службата.

Седем души делят едно помещение в социалната служба в Монтана. Всеки разполага с около 3 кв. метра площ. Тук специалистите приемат граждани.

„Натоварване, стрес , напрежение, вярвайте, че не всеки, когато затвори тази врата си  тръгва спокоен , всеки житейски проблем изживяваме, а заплащането е недостойно, няма как да затвориш вратата и да си спокоен че си свършил работата”

Филчо, който попълва документ за безплатна винетка приема протеста. ”Солидарен съм с тях, работа с напрежение с възрастни хора, с хора от малцинствата, които не разбират много, трябва да им се обясни подробно , не  е лесно”

Цветана е дошла за документ за енергийна помощ. ”Нека да им помагат, да им дават повече, не е лесно да се справяш със счетоводна работа, напрежение, трудно е …, живота е тежък”

В предупредителната стачка се включиха четирите социални служби, които обслужват 11-те общини в област Монтана.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ