СЛЕД ШЕСТ ГОДИНИ ВОДНИЯТ РЕЖИМ В Д. ВЕРЕНИЦА ЩЕ ПАДНЕ

Публикувано на 11/08/2021 13:01
/ прегледи: 1 331
/ в Общество, Събития
20210811_093731

Режим на водата през лятото вече не е никаква изненада за хората от  Долна Вереница. От началото на юли и тази година чешмите в селото, което  е само на 8 км от Монтана, са сухи по три дни в седмицата. В Долна Вереница постоянно живеят 147 души, имоти имат още 100-ина , а през лятото жителите на селото стават близо 400. „Това е вече шеста година  и по време на пандемия да нямаме  вода – от началото на юни до края на септември. Купуват се имоти, Д. Вереница се   разраства но водата не стига”, обяснява кметският наместник В. Никитиев.

Водата от сондаж , направен преди шест години  във вододайната зона на селото се оказала  негодна за пиене. Сега и заради многократно нарасналото потребление от стотиците вили, построени през последните години  в Парта и Палековото,  се изгражда  4-км тръбопровод от Д. Вереница  до Войници. Половината от трасето вече е готово и  до края на месеца  трябва да е завършено изцяло.

И докато в Долна Вереница се надяват следващото лято режим на водата да няма, то в останалите три села Горно Церовене, Липен и Стубел засега разчитат само на природата и чакат дъжд.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ