ШЕСТИМА С ИНФАРКТ ЗА ДЕН, СПАСИ ГИ МЛАД КАРДИОЛОГ

Публикувано на 24/09/2019 14:02
/ прегледи: 4 157
/ в Общество, Събития
1-11

33-годишният д-р Любомир Досев, инвазивен кардиолог в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана, е помогнал на  шестима  пациента с инфаркт за ден. От клиниката съобщиха, че екипът на отделението по „Кардиология“ и д-р Досев са имали общо 14 случая на пациенти с инфаркт  за последните три дни.

Най-младият пациент е 34-годишен, а най-възрастният – 88-годишен. Всички те са преминали успешно процедурата, без усложнения.

„При случаите на инфаркт, времето за реакция и навременно лечение са животоспасяващи. Помага ни наличието на съвременно оборудване, модерна ангиографска зала, но въпреки това, напрежението е голямо.“, сподели д-р Досев. „Дадохме си сметка колко души сме приели доста по-късно, защото когато пристигне човек в инфарктно състояние, целият екип се концентрира само върху него и всичките ни усилия се съсредоточават върху това да му помогнем.“

Случаите на инфаркт при все по-млади хора се дължат на няколко фактора като  липсата на първична профилактика е един от основните проблеми. Сърдечно-съдовите заболявания се провокират от наднормено тегло, заседнал начин на живот, нездравословно хранене и тютюнопушене, като в това число влизат и електронните цигари, които категорично не са безвредни. Лекарите препоръчват  повече движение, здравословно хранене и редовно  следене нивата на холестерола, тъй като има пациенти, които въпреки грижите за балансираното си меню, имат висок холестерол, дължащ се на наследствени фактори.

„Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България.Клиниката разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Клиниката е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser.Специалистите на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ