СЕВЕРОЗАПАДЪТ ПЪРВИ ПО ЗЛОУПОТРЕБИ С ПРОЕКТИ

Публикувано на 22/10/2021 15:03
/ прегледи: 3 071
/ в Общество, Събития
Image-13

От реализирани 930 проекта в Северозападния район за планиране в периода 2014-2020 год., 94 са били в нарушение. Това обяви днес служебният министър на икономиката Даниела Везиева. Отчетът е за програма „Иновации и конкуретностпособност“. Северозападният регион е с  приоритет по тази програма, заради бедността и слабото развитие на бизнеса.

Една трета  от установените нередности в страната са от Северозападния район, като финасовата корекция за това е на стойност  24 млн. лева. Най-много от нарушенията са свързани с провеждането на обществени поръчки и с начина, по който са закупувани активи, а 9  са свързани с устойчивост на инвестицията.

„ Ефектът не е никак добър. Само в IT сектора са установени 42 броя нередности, който е водещ в страната. Установени са недопустими практики на фирми, които са декларирали, че работят със софтуер, а реално работят на съвсем други места“, допълва  министър Везиева цитирана от столични медии.

Заключението е, че  жизненият стандарт не се е подобрил, нито е намаляла вътрешната миграция в този район. Загова ще  бъдат разработени  допълнителни мерки, които да бъдат по-опростени и да дават по-добър ефект на контрола

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ