Селата пак без нощни стражи

Публикувано на 30/10/2013 14:02
/ прегледи: 154
/ в Архив
novini-montana

Областната управа в Монтана  няма да продължи проекта „Нощна стража”  през 2014 година,  това съобщи областният управител Анатолий Младенов.“ Тази програма не е ефективна, заради затруднения контрол и управление от страна на областната администрация”, аргументира се той. Затова през следващата година общините сами ще разработват и реализират подобни проекти. Според одобрения вече план за заетост само три общини Лом, Медковец и Вълчедръм предвиждат работни места за охрана по програмите за наемане на безработни.

Общо 338  трайно безработни ще бъдат наети на работа за по шест месеца  през следващата година в 11-те общини на областта. За най-много места – 56, кандидатства община Монтана. Програмата ще бъде насочена само към млади хора и необходимата субсидия за финансирането й е 145 хиляди лева. Общините Лом и Бойчиновци са заявили по 50 работни места. Останалите 8 общини  кандидатстват с програми за по 20 и 30 души.
Областна администрация в Монтана също иска да наеме 5 души за охрана на обекти държавна собственост, с финансиране от 14 000 лева. Целевите групи са младежи до 29 години и безработни  над 50-годишна възраст.
  

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ