С 1,5 МЛН ЛВ РЕМОНТИРАХА ПЕТ УЛИЦИ В МОНТАНА

Публикувано на 07/09/2016 13:01
/ прегледи: 1 481
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
1

Приключи основният ремонт на пет улици в Монтана.  Подмяната на В и К мрежата, преасфалтирането, изграждането на тротоари и джобове за контейнерите за битови отпадъци е струвало 1,5 млн лева. „Парите са от няколко източника. Ремонтът  на ул. „Димитър Ерийски” и част от бул. „Трети март” е финансиран от Агенция „Пътна инфраструктура”. Улиците: „Шести септември” и „ Янтра” са обновени с  целеви средства, отпуснати от правителството, сумата е 700 000 лв.  Ул. „Ропотамо” е ремонтирана с пари от общинския бюджет.

”Тази улица е асфалтирана изцяло преди 61 години, време беше да я обновим”, каза кметът на среща с хора от ул. „Янтра”. Преди близо 40 години е изградена улица  „6  септември” и шестте пресечки в Плиските. Сега и те са изкърпени. Почистен и е района между локалното платно и   ЖК”Жерави”, където по традиция всяка есен се организира борса за винено грозде.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Л.Лъчезарова

    На ул.Ропотамо не е подменяна ВиК мрежата, нито е поставена маркировка

  2. Борисов

    Да вземат да оправят ул.“Христо Ботев“, от гарата до пожарната, че там трафика е най голям и просто вече не се минава от неравности. Оправят улици без трафик. Не, че не е наложителен и там ремонт, но трябва да се оправят основните булеварди, където минава целия град и всички гости на града.

  3. Монтана

    Трябва ли да чакаме още 20 години, за да ремонтират основно и ул. Екзарх Йосиф, която не беше включена във водния цикъл?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ