С 1,2 МЛН ЛЕВА МОНТАНА РЕМОНТИРА УЛИЦИ И ПЪТИЩА

Публикувано на 31/07/2014 15:03
/ прегледи: 240
/ в Архив
novini-montana

80 години след обявяването на Мала Кутловица за градски квартал, там са възстановени  четири улици. В събота ще приключи преасфалтирането на ул.„Вихрен”, която от четири години чака да влезе в строителната програма на общината. Тук  е   подменен и водопровода. Само за нея са отделени 80 000 лева. Улиците „Жельо войвода” и „Червен бряг” в най-стръмната част на квартала също се реновират.  Преасфалтирана е  и „Захари Зограф”. Основният ремонт на четирите улици струва общо 226 000 лева.

Основно ремонтирани са и отсечки от ул.  „Граф Игнатиев”  и бул. „Хаджи Димитър” в центъра на Монтана. Предвижда се те да бъдат включени в „синята зона” за платено паркиране. Ремонтът на платното и тротоарите „Ал. Батенберг”, от пресечката със „Странджа”  до бул.”Парта” не само ще осигури нормален трафик за автомобилите, но и нормални услувия за движение на пешеходците .

С  800 000 лева  са изкърпени други  40 улици.

Приключени са и ремонтите на три отсечки от четвъртокласната пътна мрежа на общината Славотин – Долна Рикса – Клисурица , Вирове – Габровница и Николово – Долно Белотинци.  Това е струвало 157 000 лева. Изпълнители са фирмите „Пътинженеринг” и „Пътища М”.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ