ПУСНАХА БЕЗПЛАТЕН WI FI В ЦЕНТЪРА НА МОНТАНА

Публикувано на 12/07/2019 14:02
/ прегледи: 843
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
1-1

Жителите и гостите на Монтана могат да ползват свободен достъп до интернет в централната част на града. Мрежата е изградена от А1 по проект на общината Монтана, финансиран с 15 хиляди  евро по европейската инициатива Free Wi-Fi for Europeans. В нея са включени 113 общини от България.

Зоните с безплатният интернет достъп са парк „Монтанензиум”, площад „Жеравица” и централната градска градина, съобщи кметът Златко Живков.

Преди 15 дни в Монтана е пусната тестово системата WiFi4EU с безплатен достъп на интернет. За това време  мрежата е ползвана от 2000 души с трафик от 290 гига байта.

„Община Монтана успешно прилага модерните технологии , заяви Иван Иванов, шеф „Корпоративни клинети” в А1 . Вече е изградена мрежа за видео наблюдение, която разполага с 82 камери в парковете „Монтанензиум”, „Калето”, Градската градина и „Огоста”, както и вход-изходите на града. „Това даде възможност да се ползва мрежата на видео наблюдение за ъпгрейт с wi fi  рутер”, допълни  Иванов.

„Предстои системата да бъде разширена с камери за наблюдение в районите на жп гарата, автогарата и общинския пазар, където се събират  много хора не само от града, но и от цялата област”,  заяви кметът Зл. Живков.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Наташа

    Това е много хубава вест.
    Не може ли да се отделят една част от средствата за хигиена..Да се обърне внимание на блоковите жилища “нападнати” от гълъби .Благодаря ви.

  2. Петър

    Браво на журналиста, че е изписал правилно МонтанеНзиум! Нека и другите го научат и спазват… а и в Общината за “Свети Дих” изпуснаха това “н” по афишите за празника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ