ПРОВЕРИХА СИГНАЛ ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ НА РЕКА ЦИБРИЦА

Публикувано на 28/01/2020 13:01
/ прегледи: 491
/ в Общество, Събития
1-00

Екоинспекцията в Монтана провери сигнал за оцветяване в зелено на река Цибрица в землището на с. Разград в понеделник. За оцветяването съобщило момче, което ловило риба на реката.

Еколози и представители на лабораторията заедно с кмета на селото обходили участъка, посочен в сигнала. Не е забелязано оцветяване водите, съобщават от РИОСВ. Взети са проби от повърхностните води на р. Цибрица след ПСОВ на  Вълчедръм и на мост на реката при с. Разград. Експресно измерените на място показатели рН, разтворен кислород и електропроводимост не показали замърсяване. Останалите показатели ще се анализират при лабораторни условия.

През януари миналата година  в РИОСВ – Монтана отново имаше сигнал свързан със замърсяване на  р. Цибрица. Тогава представители на ЛРД“Огоста“ алармираха за  мъртва риба по течението на Цибрица. В хода на две проверки – на 8 и 9 януари еколози не  установиха мъртва риба, неприятна миризма или видимо оцветяване в  река Цибрица,  на територията на  с. Златия, така и до вливането й в река Дунав.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ