ПРАВЯТ КАТО НОВИ ДВЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ГИМНАЗИИ В МОНТАНА

Публикувано на 12/09/2023 14:02
/ прегледи: 1 023
/ в Общество, Събития
IMG_20220513_141630 (1)

Учениците от две професионални гимназии в Монтана се местят в други училища заради стартирането на мащабни ремонти финансирани по ОП”Региони в растеж”, съобщи Трайка Трайкова, началник РУО – Монтана. Това са Проф. гимназия по строителство, архитектура  и компютърни  науки и Професионалната гимназия по техника и електротехника.

Продължава подготовката на помещенията в училищата, където ще се водят занятията на двете гимназии. Техните часове ще са след обяд, сутрин ще се обучават децата от училището – домакин. Според проекто-договорите ремонтите в двете сгради трябва да приключат до края на месец ноември.

„Създадена е организация за преместване на учениците и на персонала в други училища. ПГСАКН  в сградата на Шесто средно училище, а ПГТЕ – в Пето основно училища .  На 15 септември, новата учебна година ще се открие в самите училища”, уточни Т. Трайкова.

С близо 6 паралелки по-малко ще са учениците в област Монтана тази есен в сравнение с миналата. В класните стаи ще влязат  11 560 деца и младежи при 11 680 миналата година. Първокласниците се увеличават от  890 миналата година на 953 сега.

Все още се правят назначения на учители, все още има движение и на учениците, но  нито едно училище няма да остане тихо на 15 септември, радостна глъчка ще огласи дворове  детските градини и училищата в цялата област Монтана.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ