ПОЖАРНАТА В МОНТАНА ВЕЧЕ ИМА И САМОЛЕТ

Публикувано на 14/09/2018 11:11
/ прегледи: 358
/ в Общество, Събития
1-2

Шестима пожарникари от региона са наградени по повод професионалния празник на българските огнеборци. С демонстрация на действия при критични ситуации на площад „Жеравица”,  огнеборците от Монтана отбелязаха празника. Стотици граждани с интерлес проследиха демонстрацията. С пълно оборудване и специален костюм тук бе и 6-годишният Демир, който още не знае дали иска да стане пожарникар.

Два дрона, самелет и още два специшализирани автомобила за действия при горски пожари е получила дирекцията в Монтана тази година. Сравнително спокойна е била 2018 година, обобщи директорът на РСПБЗН комисар Венцислав Райков”. Пожарите са с близо 520 по-малко в сравнение с 2017 г.

180 са огнеборците в региона, в момента тече конкурс за назначаване на нови служители. За  три свободни щатни бройки в пожарната във Вършец кандидатстват 32 души, 14 са се включили в конкурса за водач на специализиран автомобил.

„Разчитаме изцяло на ръководството и професионализма на хората от службите ПБЗН”, каза областният управител Росен Белчев, който лично поздрави огнеборците за порфесионалния им празник.

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ