ПОЛИЦИЯТА ВАДИ ЛАЗЕРНИ КАМЕРИ ЗА КОНТРОЛ АН СКОРОСТТА

Публикувано на 16/04/2018 14:02
/ прегледи: 266
/ в Общество, Събития
11
От 16  до  22 април „Пътна полиция“ ще проведе специализирана  операция за контрол на скоростта. Тя е част от дейностите  на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и ще се проведе във всички  страни от ЕС. В операцията ще бъде използвана и нова преносима лазерна камера, която е в експлоатация от 12 март, съобщават от МВР.Целта е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране. В рамките на операцията  екипите на „Пътна полиция“ ще са  в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за скоростта. От 6 часа на 18 април до 6 часа на 19 април ще бъде проведена специализирана полицейска операция под названието „24 часа контрол на скоростта“. Ще бъдат използвани всички технически средства за контрол на скоростта – радарни измерители и автоматични технически средства и системи и нови лазерни камери.

През 2017 г. в страната поради движение с превишената и несъобразена скорост са настъпили най-много пътно-транспортни инциденти по вина на водачите. По тази показател данните за Република България са над средното ниво в сравение с държавите-членки на Европейския съюз.

Характеристики на преносима лазарна камера:
Устройството  за контрол на скоростта разполага със собствени батерии, работи самостоятелно и може да установява по няколко нарушения, извършвани от различни автомобили, едновременно. Функционалността му позволява да се следи за нарушения на скоростта в двете посоки на движение. 
Преносимата лазерна камера на тринога е напълно автоматизирана. Полицейските служители избират мястото за контрол на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките – разстояние на снимане и допустимата за участъка скорост. Системата извършва всичко останало автоматично, без човешка намеса. След приключване на работа, данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР посредством онлайн връзка.

 

 

 

 

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ