ПЕТА ГОДИНА ПЪРЛИЧЕВО ЧАКА ДЪРЖАВАТА КРАЙ СВЛАЧИЩЕ

Публикувано на 22/12/2021 14:02
/ прегледи: 292
/ в Общество, Събития
Image33 (9)

Докато държавата търси изчезналите милиони за магистрали, от няколко години  жителите на берковското село Пърличево, чакат държавата да ремонтира пътя за селото. В средата на месец април 2017 година, порой свлякъл част от шосето и хората са принудени да ползват обходни пътища , за да стигнат до общинския център и до Монтана.

„Принудени сме да си купим високопроходима кола, но за нея ремонтите стават космически, хората са изгубили надежда“, описва битието си млада жена.  „ Ямата беше чисто свлачище, после стана гора, а сега вече е сметище“, горчиво иронизират хората от Пърличево, които пета година са в капан. Земеделските производители, които имат ниви в района протестират, протестират и тези, които работят в Замфирово или в Монтана.

Кметският наместник пазарува на по-възрастните три пъти в седмицата“Купувам им в понеделник, сряда и петък хлебец и някои по-необходими стоки“, разказва Пламен Ангелов на поредния протест събрал жителите на Пърличево край свлачището.  Протестите, писмата и жалбите  до държавни институции досега не са дали резултат. В отговор на поредно питане за дългочакания ремонт от АПИ отговарят, че вече е възложено проектирането за  ремонт на пропадналия участък. Проектът трябва да е готов до края на май следващата година. След като бъде одобрен проектът и МРРБ осигури целево средства  пътят ще бъде възстановен..

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ