ПЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО – НОВИ СПОРТНИ УРЕДИ ЗА 4 ГИМНАЗИИ

Публикувано на 27/10/2021 13:01
/ прегледи: 838
/ в Общество, Събития
IMG_20210915_092357 (2)

Четири професионални училища в регион Монтана ще получат спортно оборудване по проект финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“. Нови спортни уреди ще бъдат монтирани във физкултурните салони на Професионалната техническа гимназия “Христо Ботев“ Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и Професионалната гимназия по икономика в Монтана. Професионалната гимназия по механизация на селското  стопанство в с. Владимирово ще получи уреди за фитнес площадка на открито.

Вече е обявена  обществена поръчка, с която се търсят доставчици на двата вида спортни съоръжения – за открити  площадки и за физкултурни салони.

Оборудване за фитнес тренировки включва – висилка, разгъвачи за теглене, комбиниран уред и ударопоглъщаща настилка.

За физкултурните салони е предвидена тренировъчна дървена стена и колани, дъски за коремни преси,  комплект за високо интензивни тренировки на стойност около 30 000 лв. Оборудването е препоръчано от Министерството на младежта и спорта и е свързано с изпълнение на програма за ученици до 19 годишна възраст с тегло до 99 кг.

Професионалните училища, които могат да бъдат финансирани по този проект, са определени още през 2015 г.Пет години по-късно, през  2020 г. МОН се е допитало до гимназиите за потребностите им от спортно оборудване.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ