ОЩЕ 8 КОНТАКТНИ ОТ ВАСИЛОВЦИ ПОД КАРАНТИНА

Публикувано на 13/03/2020 18:06
/ прегледи: 2 103
/ в Общество, Събития
vasilovci_5

Още осем контактни от т. н. „втори ред”на семейството от Василовци са поставени под домашна карантина днес. Взети са им проби, в следващите днес ще стане ясно дали те са заразени, каза областният управител Росен Белчев. „Има напрежение в общината, хората са притеснени“, каза кметът на община Брусарци Наташа Михайлова. Днес и в съседното на Василовции село Буковец, се е прибрал мъж от Италия.

В Центъра за спешна помощ в Монтана днес  е имало 12 повиквания, нито едно от тях не е било от пациент с грипоподобни симптоми. Били са за травми, инсулти и инфаркти.

Най-много хора, освен в кафенетата в Монтана  имаше в аптеките. В тези в центъра опашките се извиваха и на тротоари. Гражданите дисциплинирано спазваха разстояние от поне 1 метър един от друг. Засега не е ясно какви предпазни мерки срещу заразата са взети от такситата и частните превозвачи.

Всички училища, детски градини и детски ясли в Монтана преустановяват работа от понеделник 16 март до 29 март.  Мярката е разпоредена със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, след въвеждането на  извънредното положение в страната за ограничаване разпространението на COVID 19.За същия срок  в Монтана от понеделник  ще бъдат затворени  Детската млечна кухня, диетичният стол , дневните центрове за деца и младежи с увреждания и  обединеният детски комплекс. Прекратяват се всички извънкласни форми за занимания.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ