ОГОСТА И ПРИТОЦИТЕ Й ПО-ПЪЛНОВОДНИ СЛЕД ДЪЖДОВЕТЕ

Публикувано на 26/06/2019 13:01
/ прегледи: 396
/ в Общество, Събития
IMG_20171130_135652

Нива около и над средномногогодишните за река Огоста и притоците й прогнозират от НИМХ при БАН.

По-значителни  повишенията са отчетени във  вечерните часове  във вторник и и през нощта срещу сряда  по основната река в района на гр.Монтана, както и в притоците р. Дългоделска Огоста (над с. Меляне), р. Бързия (в района на с.Бързия), р. Берковска (в района на гр.Берковица), р. Шугавица (над с.Черкаски), р.Ботуня (в района на гр. Вършец и над с. Стояново.

От сряда  речните нива в басейна ще се понижават, но  ще има повишения в долното течение на основната река. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, уточняват от МОСВ.

По данни на метеоролозите  в Чипровци е паднал 36 литра  дъжд в Монтана и Берковица валежът е  13-14 литра.

Поривистият вятър е изкоренил дървета на изхода на Лом, на разклона за с. Горна Ковачица,  на бул. „Арнолди” и ул. „Опълченска” в Монтана , на  път Е 79 до с. Сумер и в село Мездрея. Отстранени са от екипи на пожарната.

Мъж на 64 години, скрил се под дърво в парк „Монтанензиум“ във вторник вечер е оцелял по чудо, след като на сантиметри от него паднала мълния. Бурята остави без ток стотици  абонати на ЧЕЗ в центъра на  Монтана. Токът  е спрял в 21 часа във вторник и до 10 часа днес  домакинствата все още са били  без електричество. Причината е мълния, която е изгорила трансформатор.

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ