ОГНЕН ПЕТЪК В РЕГИОНА, ПЛАМНАХА НАД 20 ПОЖАРА

Публикувано на 05/08/2017 15:03
/ прегледи: 1 089
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1

Сърдитото  слънце и променлив вятър предизвикаха десетки запалвания в област Монтана за ден.  Най-опасно в петък   е било  в с. Ботево, където пламъците изпепелили над 5 000 дка треви и храсти и стигнали до къщите. Само бързата намеса на пожарникарите спряла нахлуването на огъня в крайните три къщи на селото. Подобна ситуация е имало и в  с. Замфир, където пожарът бил локализиран съвсем в началото и така били спасени 2 къщи. И в с. Мокреш огнеборците спрели пълзящия огън преди да стигне крайна къща. Шест запалвания е имало и в Лом, едно от тях до читалище „23 септември”. Пожарна е гасила огнище до блок 41 в „Младост 2” в Монтана, както и край селата Гаврил Геново и Превала.

След  дългия списък за излизанията на екипи на ПБЗН в региона, единственият призив на огнеборците е :Бъдете внимателни, не палете огън на открито, не хвърляйте  незагасени цигари край пътя!

Share Button

Коментари в сайта

  1. Сърдита

    Когато другия път стигне до къщите и засегне ‘вишочайшите човеци’,тогава много добре ще си помисли всеки,който пали.Този пожар не е тръгнал от животните.Някой двукрак е направил грешка-я фас,я клечка кибрит.Не сме расли в саксия.Оляхте се е стия пожари,без да мислите колко живи същества намират смъртта си там,в пламъците.Огън да ви гори всички,които палите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ