НОВА ТЕХНИКА ЗА 60 000 ЛВ КУПИ ОБЩИНАТА ЗА БОЛНИЦАТА

Публикувано на 17/07/2019 14:02
/ прегледи: 660
/ в Общество, Събития
1

Нова техника за няколко отделения в болницата в Монтана купи общината. За  модерната хирургична маса, монитор за следене показателите на пациентите, видеоларингоскоп и три реанимационни легла от местния бюджет са отделени  60 000 лв.

От  седмица новата маса вече се ползва.  На нея  са оперирани  11 пациенти, каза началникът  на отделението по  хирургия д-р Красимир Каменов.  В хирургията  работят и  три млади лекарки. Две от тях със специалност, а третата в момента се обучава.

С купените от общината три реанимационните легла и подменените със средства на здравното заведение 4 се създават модерни  съвременни условия за пацинетите и персонала на отделението, смята д-р Крум Бънков

„Болницата е търговско дружество и общината не е длъжна да й помага, но всяка година се заделят средства за ново оборудване. Така нашата болница става все по-конкурентна. Тук идват пациенти от целия Северозапад.”, подчерта изпълнителният директор на МБАЛ”Д-р Ст. Илиев”  д-р Тони Тодоров.

„Нашите съграждани трябва да получават най-доброто лечение, а това зависи от всички. Болницата трябва да бъде подкрепяна и ние го правим. Затова всяка година в бюджета на общината се заделят средства за нова апаратура, заяви кметът Златко Живков.

Председателят на общинския съвет инж. Иво Иванов  припомни, че предстои общината да избере първите  студенти – стипендианти. Единият от тях ще е медик.

Те  ще получават по 2500 лева стипендии от общинския бюджет годишно и след завършването си ще останат да работят в Монтана поне 3 години. Това е една от мерките на общината  за  връщане на  младите хора в града.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ