НОВА ТЕХНИКА ВЪВ ФИЗИОТЕРАПИЯТА НА БОЛНИЦАТА В МОНТАНА

Публикувано на 15/10/2019 13:01
/ прегледи: 1 127
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-1

По програма на  Министерството на здравеопазването е доставено ново оборудване и апарати за отделението по физиотерапия в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – Монтана.

11 са новите апарати и те ще заменят  част от досегашната апаратура, Това ще  подобри  възможностите за рехабилитация и лечение на пациенти след дълго обездвижване, с фрактури, с неврологични проблеми и с болки в костната и мускулната система с различен произход.

За първи път и в Монтана вече има стационарен и мобилен  комбиниран физиотерапевтичен апарат за електротерапия, ултразвук и вакуумтерапия. Те са от най-ново поколение и помагат за обезболяване и стимулация на болните. Доставен е също апарат за магнитотерапия за цяло тяло. Досега най-близкият достъп до подобна апаратура е бил в специализираната болница за рехабилитация „Свети Мина“ във Вършец.

На разположение на пациентите са още нов безжичен високотехнологичен апарат за електростимулация, електротерапия и диагностика с две устройства за двама пациенти едновременно, апарати за раздвижване на китка, ръка, коляно и глезен, за невромускулна стимулация.

Специална комбинирана система за компресотерапия и криотерапия ще се бори с отоци вследствие на фрактури и венозен застой. На принципа на циркулираща вода и лед в маншон, поставен на болния участък, ще се постига ефектът на обезболяване и намаляване на отоците.

Предстои цялостен ремонт на физиотерапевтичния сектор, а до тогава са ремонтирани две ВИП-стаи за пациенти.

По същата целева програма на здравното министерство за най-голямата болница в Северозапада са доставени две нови анестезиологични работни места, които са в ремонтираните операционни зали в отделенията по хирургия и ортопедия.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Тошко Доспатлиев

    Много ме радва оборудването на това отделение. Дано да работят със здравната каса. Аз съм със дискова херния и пареза в левия крак. Надявам се ,че това ново оборудване ще ми помогне. Желая на екипа спорна работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ