НОЕМВРИ – ТОПЪЛ И ДЪЖДОВЕН

Публикувано на 02/11/2021 9:09
/ прегледи: 424
/ в Общество, Събития
7-1

Достатъчно слънчеви и топли дни, време подходящо и за разходки в планините, прогнозират синоптиците за ноември.

Средната месечна температура ще е около и над климатичната норма. В Северна България  тя е между 5 и 8 градуса.

Очаква се най-ниската температура да падне до  -5 и 0 градуса, а най-високата да достигне  19 до 24 градуса.

Около и над нормата ще са валежите през месеца. В повечето райони между 40 и 70 л/кв.м и от 60 до 90 л/кв.м в планините, През повечето дни от първото десетдневие облачността над страната ще е разкъсана и в много райони ще бъде предимно слънчево.Около 4 и 5 ноември в много райони стойностите на термометъра ще достигнат до 25 градуса. През уикенда ще започне постепенно захлаждане и до края на периода температурите ще се доближат до нормалните есенни стойности.

През второто десетдневие отново се прогнозират валежи. До около 15 ноември времето ще бъде хладно, облачно и често дъждовно. След това  температурите отново ще тръгнат нагоре. В сутрешните часове ще има условия за мъгли.

Динамично ще е времето през третото десетдневие, когато ще има и повече предпоставки за мрачни и дъждовни дни. За сметка на това температурните стойности ще са по-високи от нормалните за ноември.

Нощното небе през този месец ще ни предостави възможност да наблюдаваме не един, а два звездопада. Пикът на метеорния поток Тауриди, който е активен от 7 септември до 10 декември, ще бъде между 4 и 6 ноември, когато ще са видими от 5 до 10 метеора на час.

На 1 ноември слънцето изгря в 7:01 часа, продължителност на деня  бе 10 часа и 19 минути). В последния ден от ноември  изгревът ще е в 7:37 часа, а залезът — в 16:54 часа (денят ще е дълъг 9 часа и 17 минути).

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ