НАЕМАТ ОЩЕ СОЦИАЛНИ АСИСТЕНТИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Публикувано на 21/06/2019 12:12
/ прегледи: 256
/ в Общество, Събития
novini-montana

Община Монтана стартира нов  проект за  патронажна грижа за възрастни  и хора  с увреждания. С осигурените от ОП”Развитие на човешките ресурси” 364 000 лв за година ще бъдат обгрижвани по домовете 141 възрастни и хора с увреждания от града и 23 села на общината. Ще могат да се възползват хора над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, както и служители на доставчици на социални и здравни услуги.

Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца, като се очаква социалните асистенти да започнат работа около края на настоящата година.

„Ще направим всичко възможно да ускорим процедурите, за да могат хората, които имат нужда от помощ да я получат по-скоро”, каза директорът на Социалния  патронаж  Димитринка Колова.

По проекта ще бъдат наети 38 души – санитари, медицински специалисти и др, ще бъден купен автомобил за мобилните здравно-социални услуги по домовете , ще бъде оборудвано помещение в сградата на ДСП, предвидено е и обучение на персонала.

Хората, които ще получават социално-здравните услуги ще бъдат определени  по критерии,  предложени от общината и  одобрени от Социалното министерство

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ