МУЗЕЯТ В ЧИПРОВЦИ С МОДЕРЕН МАГАЗИН ЗА СУВЕНИРИ

Публикувано на 21/11/2022 15:03
/ прегледи: 335
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Дарители, приятели и почитатели на историята на чипровския край дойдоха  в Историческия музей, за да отбележат заедно  Деня на християнското семейство. Празникът бе повод гости и домакини да се порадват на новата визия на музейния магазин, който предлага литература , свързана с чипровските родове и историята на района.

„Благодаря Ви, че сте тук в днешния ден –  празникът Въведение Богородично в храма, който почитат всички християни – католици и православни. Отнесете частица от музея за своите близки и бъдете сигурни, че тези сувенири, ще донесат на всички много здраве ,щастие, мир , любов и хармония, каза Анита Комитска, директор на музея.

Надя Захариева от фондация „Америка За България“, с чиято финансова подкрепа е обновен музейния магазин  заяви“Много сме щастливи, че успяхме да го направим, поощрявайте хората да пазаруват тука, всеки лев остава във Вашия музей.

Над 6 500 туристи са посетили от началото на тази година музея в Чипровци. От години институцията развива контактите  си с постоянни партньори. Заедно с  читалището и тукашни къщи за гости предлага лекции и демонстрации по тъкане на килими, дегустация на традиционни ястия и разучаване на  местни хора. Продължава  и месечните групови  посещения на възпитаници на детски градини от столицата.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ